Kindercoaching

Jongetje met rugzak in het bos

Coaching is een zoektocht, een tocht die ik samen met uw kind ga maken. Maar voor we vertrekken moeten we eerst onze bestemming bepalen. Waar gaan we naar toe? Dit doen we tijdens de intake. We praten met elkaar over het probleem met als doel helder te krijgen wat er geleerd mag worden. Ervaart uw kind ook een probleem? Wat wil uw kind leren? Welke stappen moeten daarvoor genomen worden?

Daarna ga ik samen met uw kind kijken wat er al in de rugzak zit voor onderweg. Wat kunnen we gebruiken om bij de bestemming uit te komen? Wat zijn de kwaliteiten, talenten en hulpbronnen van uw kind? Alles kan meewerken om het doel te bereiken. Aan de hand van deze input maak ik een reisplan, een zogenaamd zorgplan. 

Dan is het tijd te vertrekken. We gaan op pad, met of zonder ouders, dat kunnen we samen beslissen. We volgen ons reisplan en wanneer nodig passen we het aan. In kleine stapjes volgen we de weg, maar ieder stapje betekent dat er iets geleerd wordt. Soms is er een tussenstation waar we even uitrusten en soms hebben we hulp nodig onderweg, maar altijd in overleg met u en uw kind. Zo komen we vanzelf bij de eindbestemming!