Coach en kind maken kennis

Wanneer u hebt gekozen voor coaching voor uw kind, volgt u het coachingstraject.

De kennismaking

we maken een vrijblijvende afspraak waarbij ik ongeveer een half uur op visite kom. Doel van dit bezoek is tweeledig. Aan de ene kant wil ik graag kijken of ik een klik ervaar met uw kind en of ik denk dat een coachingstraject bij KindercoachSpijkenisse werkzaam gaat zijn. Aan de andere kant kunt zowel u als uw kind aanvoelen of jullie de klik ervaren en blijft uw kind in een, voor hem of haar eigen, veilige omgeving.

De intake

Wanneer we van beide kanten besluiten om te gaan starten, beginnen we met de intake. Dit is een afspraak met u en uw kind van ongeveer een uur waarin ik zoveel mogelijk informatie verzamel over uw kind en de zorgen die er zijn. Aan de hand van deze informatie maak ik een zogenaamd zorgplan. Dit zorgplan mail ik naar u en met uw goedkeuring start de verdere coaching.

De sessies

De sessies zijn meestal alleen met het kind, maar in sommige gevallen kan dat ook samen met een ouder. Wanneer tijdens de intake blijkt dat u als ouder/verzorger ook hulp zoekt, kunnen er ook sessies ingepland worden met u. Er zijn telkens vijf sessies, waarna vervolgens een evaluatie volgt.

De evaluatie

Na vijf sessies volgt een evaluatie. Hierin vertel ik, met of zonder uw kind, wat mijn bevindingen zijn, we delen wat er mogelijk veranderd is, wat nog extra aandacht behoeft en of en hoe we verder gaan. Mocht de coaching voldoende resultaat hebben gehad, dan stoppen we. Mocht het zo zijn dat verdere gespecialiseerde hulp nodig is, dan gaan we samen zoeken naar wie dat kan zijn.

Extra

Tussendoor is er altijd ruimte om te mailen of appen, mocht u vragen hebben of tegen problemen aanlopen waar u advies bij nodig heeft. Het is ook mogelijk om, wanneer het traject daarom vraagt, samen op de school van uw kind een afspraak te maken. Ik kan aan de meester of juf uitleggen dat uw kind coaching krijgt en eventueel meedenken in wat helpend kan zijn in de klas.

Wat kost een coachingstraject?