Jij

Jij bent jij
Je mag er zijn
Je bent mooi zoals je bent
Je hoort er bij
Je weet het wel
Kijk maar naar jezelf
Misschien...
moet je nog even zoeken?
Spelend kind op het strand bij de zee

De therapeut

Mijn naam is Margreeth Radenborg. Moeder van 2 volwassen kinderen, getrouwd met Clements en 28 jaar ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Ik vind het belangrijk om in de klas een veilige omgeving te creëren waarin kinderen uitgedaagd worden. Een plek waar je gestimuleerd wordt om door te gaan als iets niet lukt, waar je mag vallen en weer op staan. Waar je naar oplossingen leert zoeken en leert kijken naar je mogelijkheden. Waar je gedragen wordt door de leerkracht maar ook door je medeleerlingen. Waar je leert: “Ik ben waardevol en die ander ook!”

Helaas is er op school niet altijd gelegenheid voor kinderen die meer tijd en aandacht nodig hebben om zich dit eigen te maken. Door de jaren heen groeide bij mij het verlangen om iets te doen voor die kinderen. In 2014 ben ik daarom begonnen aan de Kind-In-Kracht-opleiding, een geaccrediteerde opleiding tot kindercoach. In juni 2016 heb ik mijn diploma gehaald en sindsdien ben ik eigenaar van KindercoachSpijkenisse.

Om mij verder te ontwikkelen ben ik in 2017 gaan werken bij praktijk Zicht op de Toekomst in Dordrecht, waar ik in 2018 mede-eigenaar ben geworden. Een praktijk in de begeleiding van ouders en kinderen in een conflictscheiding, waarbij de stem van het kind centraal staat. Mijn zoektocht naar het ontdekken van die stem bracht me bij de masteropleiding Speltherapie aan de Christelijke Hogeschool in Ede, waar ik in juli 2022 mijn diploma heb gehaald. Onderwerp van mijn onderzoek was “De stem van het jonge kind”. De conclusie van mijn onderzoek kun je vinden onder het ‘kopje’ verhalen.

Sinds januari 2022 geef ik daarom onder de naam KindercoachSpijkenisse niet alleen coaching aan kinderen, maar ook speltherapie. Samen kunnen we onderzoeken wat het beste traject is, uitgaande van de hulpvraag, de leeftijd en het karakter van je kind.

Margreeth Radenborg Speltherepeut kindercoach

Ik

Ik ben Margreeth
en ik geloof
Ik geloof vooral in jou
In de kracht van kinderen
Ups en downs heeft iedereen
Maar ik geloof in
jouw veerkracht
Ik geloof in jouw talenten en jouw oplossingen
Misschien....mag ik je helpen vinden?